Fråga oss gärna! 0570-194 40 eller info@billigtvvs.se

  •   Bra priser på kända märken
  •   Snabb leverans
  •   150 dagars returrätt

Elpatron

En elpatron har till uppgift att värma vatten och används i regel när annan värme inte tillförs. Elpatroner är en extra säkerhet för alla som använder pellets, ved eller olja och kommer till användning när ditt värmebehov överstiger värmesystemets maximala kapacitet för stunden. Du kan även använda dem för uppvärmning av exempelvis vattenburen golvvärme och handdukstorkar. Hos oss hittar du bland annat patroner för vattenuppvärmning i värmepannor och ackumulatortankar.

Dimension

Populära produkter i underkategorierna

Elpatroner från RELEK

Vi erbjuder elpatroner från RELEK. Det är en svensk tillverkare med gott renommé som varit med sedan början av 1980-talet. Hos oss hittar du både 1- och 2-stegs elpatroner. Ser vi till kW så erbjuder vi alternativ i spannet 1,5–9.0 kW i vår webbshop. Temperaturområdet ligger vanligtvis i spannet 30–85°C. Söker du tillbehör som termostat, elslinga, kopplingsbox och elkasett har vi det också.

Hos oss hittar du även en elektronisk elpatron-styrning med två överhettningsskydd. Produkten utmärker sig genom sitt röda utseende. Den har dels ett mjukvarubaserat och dels ett bimetall-baserat överhettningsskydd med reläer som går in och bryter spänningen om temperaturen blir för hög. Det finns fall där installatören bedömer att produkten är i behov av ytterligare överhettningsskydd för att uppfylla önskad säkerhetsnivå. I dessa fall rekommenderas RELEKS 11244-KIT. Den elektriska elpatron-styrningen har R-50-gänga och kan brukas med både trefas (400v) och enfas (230v).

 

Gängor för utländska tankar & pannor

I vårt utbud hittar du elpatroner med R40-gänga. Det är vanligt att ackumulatortankar och värmepannor som importeras från andra europeiska länder kommer med just denna gänga. Sortimentet domineras av patroner med R50-gänga. Det är det absolut vanligaste formatet på den svenska marknaden idag.

 

Vägledning kring elpatron

Du kan alltid höra av dig till oss för rådgivning och vägledning kring en specifik elpatron och dess användningsområde. Vi kan även guida dig till rätt gänga och instickslängd. Tveka inte att kontakta oss, så vägleder vi dig rätt.

Vi på BilligtVVS anser att det ska vara enkelt att handla kvalitetsvarumärken till låga priser på nätet. Hos oss handlar du alltid med 150 dagars returrätt, vilket är tryggt att ha med sig innan köpet. Leveranserna går snabbt och om du önskar delbetalning med SVEA Ekonomi är det möjligt.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Moms visas:
Produkter
Handla
Information
Trustpilot