Fråga oss gärna! 0570-194 40 eller info@billigtvvs.se

  •   Bra priser på kända märken
  •   Snabb leverans
  •   150 dagars returrätt

Golvvärme

Vi erbjuder ett omfattande sortiment av golvvärme för dig som vill ha en behaglig och energieffektiv uppvärmningslösning i ditt hem.
Vårt eget varumärke BEVISAB golvvärme har installerats i 10 000-tals hem, både i och utanför Sveriges gränser.

Vad är Golvvärme? 

Golvvärme är en modern och behaglig uppvärmningsmetod som innebär att värmen sprids jämnt genom golvet, vilket skapar en mysig och behaglig atmosfär i rummet. Med golvvärme kan du säga adjö till kalla golv och välkomna en jämn och behaglig temperatur i hela ditt hem.

Vill du ha en offert? 

 

Storsäljare

 Vattenburen Golvvärme vs. Elektrisk Golvvärme 

Vi erbjuder två huvudtyper av golvvärme: vattenburen golvvärme och elektrisk golvvärme.

Vattenburen Golvvärme: Vattenburen golvvärme använder ett system av rör som är installerade under golvet. Varmt vatten cirkulerar genom dessa rör och avger sin värme till golvet, vilket sedan jämnt sprider värmen i rummet. Detta system är perfekt för nybyggnationer eller renoveringar där det finns tillgång till ett vattenburet värmesystem.

Elektrisk Golvvärme: Elektrisk golvvärme fungerar genom att tunna värmekablar eller värmemattor installeras direkt under golvmaterialet. Dessa kablar eller mattor värms upp när de är anslutna till elnätet och överför värmen till golvet. Elektrisk golvvärme är flexibelt och passar perfekt för mindre utrymmen eller där det inte finns möjlighet att installera vattenburen golvvärme.

 

 Varför Välja Golvvärme? 

  • Jämn och behaglig värmefördelning i hela rummet.
  • Sparar utrymme och eliminerar behovet av traditionella värmeelement.
  • Energieffektivt alternativ som kan bidra till lägre energikostnader.
  • Ökar fastighetens värde och attraktivitet.

 

 

 Vi besvarar dina golvvärme-frågor: 

 

Vilka temperaturer rekommenderas för golvvärme?

Temperaturer mellan 27–45°C är en vanlig tumregel för golvvärme, men det är viktigt att notera att rören är tillverkade för att klara betydligt högre temperaturer. Påverkande faktorer är hur väl systemet leder värme samt vilket energibehov rummet som skall värmas upp har.

Enligt Boverket rekommenderas en högsta golvytetemperatur på 26°C för att säkerställa en behaglig och energieffektiv uppvärmning. Notera att detta alltså är temperaturen på golvytan och inte temperaturen på vattnet i golvvärmeröret.

 

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Moms visas:
Produkter
Handla
Information
Trustpilot