Fråga oss gärna! 0570-194 40 eller info@billigtvvs.se

  •   Bra priser på kända märken
  •   Snabb leverans
  •   150 dagars returrätt

Golvvärmepaket spårade spånskivor

Paketet innehåller de golvvärmeprodukter som ligger under övergolvet. Golvvärme i spårade spånskivor är ett av de snabbaste och enklaste förläggningssätten.

Bevisab golvvärmepaket innehåller:

 

Vill du ha en offert? 
 

Läs mer...

Varumärke

Installation

Har du ett välisolerat golvbjälklag på maximalt c/c 600 mm är ett golvvärmesystem med spårade spånskivor och värmespridningsplåtar ett perfekt val.

Spånskivorna är 1820 x 620 x 22 mm och är gjorda för 16 och 17 mm golvvärmerör. De kan användas både vid renovering och nybyggen.

Skivorna monteras med långsidorna vinkelrätt mot träbjälklaget. Skall du lägga klinker som ytskikt bör c/c-måttet på bjälklaget ej överstiga 300 mm. Montering kan ske med eller utan vändskivor. Spånskivorna ska skruvas och limmas fast. Vi rekommenderar spånskiveskruv 4,2x55 mm och vinterlim för bäst vidhäftning.

Om vändskivor inte används fräses vändspår direkt i spånskivan med hjälp av en fräsmall och ett frässtål. Detta är det vanligaste och billigaste alternativet. Överhandsfräs finns att hyra på närmsta uthyrningsfirma för byggmaskiner.

När skivorna är på plats och vändningarna är frästa dammsuger man spåren noga och lägger i värmefördelningsplåten i spåren och sedan trycks golvvärmerören ner i plåtarna. Plåtarna kommer hålla golvvärmeröret på plats för enkel förläggning. Minsta rekommenderade tjocklek på övergolv är 12 mm, vid tunnare golv monteras en mellanskiva typ ROT-skiva på 12 mm.

Montering av spårade spånskivor och värmeplåtar upplevs av de allra flesta "hemmasnickrare" som realtivt enkelt.

Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar.

Tips! Använd gärna vårt formulär för golvvärmeoffert om du önskar pris på ett komplett paket för vattenburen golvvärme!

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Moms visas:
Produkter
Handla
Information
Trustpilot