Fråga oss gärna! 0570-194 40 eller info@billigtvvs.se

  •   Bra priser på kända märken
  •   Snabb leverans
  •   150 dagars returrätt

Golvvärmepaket – Spånskiva

Vårt Golvvärmepaket för spånskiva innehåller de produkter som ligger under övergolvet. Detta förläggningssätt är både ett av de snabbaste och enklaste som finns på marknaden idag. Respektive produktnamn visar hur många kvadratmeter som kommer täckas. Placeraren är tänkt att placeras centralt på denna yta. Här handlar du spårade spånskivor för golvvärme, i paketen ingår närmare bestämt:

Vill du ha en offert? 

 

Varumärke

Visar 29 av 29 produkter

Installera spårade spånskivor för golvvärme

Här följer en guide över bra saker att tänka på när du installerar spårade spånskivor för golvvärme. Har du ett välisolerat golvbjälklag på maximalt c/c 600 mm är ett golvvärmesystem med spårade spånskivor och värmespridningsplåtar ett perfekt val.

Spånskivorna är 1820 x 620 x 22 mm och är gjorda för 16 och 17 mm golvvärmerör. De kan användas både vid renovering och nybyggen.

Skivorna monteras med långsidorna vinkelrätt mot träbjälklaget. Skall du lägga klinker som ytskikt bör c/c-måttet på bjälklaget ej överstiga 300 mm. Montering kan ske med eller utan vändskivor. Spånskivorna ska skruvas och limmas fast. Vi rekommenderar spånskiveskruv 4,2x55 mm och vinterlim för bäst vidhäftning.

Om vändskivor inte används fräses vändspår direkt i spånskivan med hjälp av en fräsmall och ett frässtål. Detta är det vanligaste och billigaste alternativet. Överhandsfräs finns att hyra på närmsta uthyrningsfirma för byggmaskiner.

 

När skivorna är på plats

När skivorna är på plats och vändningarna är frästa dammsuger man spåren noga och lägger i värmefördelningsplåten i spåren och sedan trycks golvvärmerören ner i plåtarna. Plåtarna kommer hålla golvvärmeröret på plats för enkel förläggning. Minsta rekommenderade tjocklek på övergolv är 12 mm, vid tunnare golv monteras en mellanskiva typ ROT-skiva på 12 mm.

 

Är det enkelt att montera spårade skivor för golvvärme?

Ja, montering av spårade skivor för golvvärme och värmeplåtar upplevs av de allra flesta "hemmasnickare" som relativt enkelt.

 

Kontakta oss om vårt golvvärmepaket för spånskiva

Kontakta gärna vår kundservice om du har frågor eller funderingar om vårt golvvärmepaket för spånskiva. Om du önskar ett prisförslag på ett komplett paket för vattenburen golvvärme kan du fylla i vår golvvärmeoffert, där du bland annat kan välja spånade spånskivor på bjälklag som förläggningssätt.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Moms visas:
Produkter
Handla
Information
Trustpilot