Fråga oss gärna! 0570-194 40 eller info@billigtvvs.se

  •   Bra priser på kända märken
  •   Snabb leverans
  •   150 dagars returrätt

Golvvärme El

Golvvärme med el är ett smidigt alternativ för dig som har el som värmekälla. Elektrisk golvvärme består av värmeslingor som ligger under golvet. Värmeslingorna finns som lös värmekabel och som matta. Kimas värmekablar (som du hittar under kategorin Golvvärmeprodukter El) är svensktillverkade och håller allra högsta kvalitet. De kommer dessutom med 10 års garanti. Väljer du att gå för ett komplett Golvvärmepaket El ingår allt du behöver. I denna kategori hittar du exempelvis Somatherms värmematta och paket med värmekabelmatta, termostat, golvsensor, slang och lim. Naturligtvis är alla värmekablar och mattor hos oss CE-märkta. Hitta rätt elgolvvärme med hjälp av kategorierna nedan!

Läs mer...

Spänning

Populära produkter i underkategorierna

Vad är egentligen elektrisk golvvärme?

Elektrisk golvvärme är uppbyggt av värmeslingor under golvet. Slingorna kan komma i olika utföranden. Det vanligaste är att köpa ”på rulle” (lös värmekabel) eller som matta. Ovanpå värmeslingorna brukar ett tunt lager spacklas innan själva golvet tar vid. En elektrisk uppvärmning är det enda som krävs i utrymmena du vill värma upp, det är ett s.k. fullvärmesystem som inte behöver kompletteras med andra värmekällor.

 

Vilka fördelar har denna uppvärmning?

Om du ska renovera eller bygga nytt och har en låg bygghöjd att ta ställning till så är eldriven golvvärme ofta det bästa alternativet, då du knappt behöver höja golven. En annan fördel är att du kan stänga av och på värmen som du vill, även ner på rumsnivå. En vattenburen uppvärmning stängs ofta av under sommarmånaderna, vilket gör att vissa golv förblir kalla under sommarhalvåret (exempelvis i badrummet). Det kan du enkelt undvika med elvärme.

En annan aspekt som sticker ut är driftsäkerheten. Skulle något strula så kan du enkelt spåra ursprungskällan till felet. Sedan kan du bryta upp t.ex. klinkers på det ”skadade” området och reparera felet där det uppstått. Du behöver heller inte oroa dig för några vattenskador eller läckage. Eldriven golvvärme ger dig dessutom en väldigt snabb uppvärmning.

Sist men inte minst så är installationen snabb, smidig och relativt billig. Ett argument för det vattenburna alternativet är att driftkostnaderna är något lägre, men skulle du lägga elektrisk golvvärme på små ytor så tar det väldigt lång tid att ”tjäna in” investeringen då driftkostnaden är låg varje månad. Så vilket uppvärmningssätt som passar dig bäst beror bland annat på hur stora ytor du ska värma upp.

 

Installation av elgolvvärme

Elgolvvärme räknas som en starkströmsanläggning och därmed ställs det krav på installatören, som måste vara auktoriserad. Det står i Elsäkerhetsverkets föreskrifter. Du kan fortfarande göra alla inköp som krävs för arbetet på egen hand.

När installationen av är färdigställd är det viktigt att vänta minst 30 dagar innan du startar värmen. Då eliminerar du risken att spackel och plattor spricker. Tänk även på att isolera ordentligt under golvet eftersom det minskar risken för att värmen smiter ut under huset.

 

Eldriven golvvärme med termostat

För att få till den skönaste och energieffektivaste värmen rekommenderar vi att använda en rumstermostat, vilket ingår i våra kompletta paket men det går även att köpa till separat. Termostaten kan exempelvis styra temperaturen och energiförbrukningen. De moderna termostaterna har flera smarta funktioner som hjälper dig att maximera energibesparingen. Många varianter kommer med förinställda uppvärmningsprogram som passar de flesta hem – men du har alltid möjlighet att justera efter eget tycke och smak. På så sätt kan du få innemiljön precis som du vill ha den.

Om du önskar automatisk nattsänkning är även det möjligt. Eldriven golvvärme kan enkelt anpassas efter din bostad, och termostaten är din bästa vän när det kommer till detta område.

 

Tänk på det här

Ytterligare en sak att beakta är att säkerställa att du använder rätt kabel till rätt golv. Det finns nämligen kablar för både ingjutning och träbjälklag.

 

Har du några frågor om elektrisk golvvärme?

Om du har några frågor eller funderingar kring elektrisk golvvärme ska du inte tveka att kontakta oss. Vi ser fram emot att vägleda dig till rätt produkter för elgolvvärme!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Moms visas:
Produkter
Handla
Information
Trustpilot