Fråga oss gärna! 0570-194 40 eller info@billigtvvs.se

  •   Bra priser på kända märken
  •   Snabb leverans
  •   150 dagars returrätt

Varmvattenberedare

Varmvattenberedare används för att värma upp tappvatten till bad, dusch och tvätt. Hos oss på Billigtvvs.se hittar du både förrådsberedare och genomströmningsberedare. En varmvattenberedare av förrådsmodell är eluppvärmd och värmer upp vattnet med hjälp av en elpatron i vattenbehållaren. Vattenbehållaren i förrådsmodellerna finns i olika storlekar beroende på hur mycket vatten som hushållet gör av med. En genomströmningsvärmare värmer kallvatten till tappvarmvatten under tiden som vattnet tappas upp, vilket innebär att vattnet värms upp momentant i samband med att det rinner genom beredaren. Varmvattenberedare med genomströmning är således ganska effektkrävande ner de används.

Läs mer...

Vilken storlek skall du välja?

Våra varmvattenberedare finns i flera olika storlekar. Det kan vara svårt att veta vilken storlek som passar ditt hushålls behov men ett sätt att ta reda på ett ungefärligt behov är att titta på Energimyndighetens rekommendation. Där skriver de t.ex att en förrådsberedare på 200 liter brukar räcka till en familj på 4 personer med dusch eller ett mindre badkar. Varmvattenbehovet varierar dock stort från familj till familj. Välj beredare utifrån de önskemål och förutsättningar just din familj har.

Byta ut befintlig varmvattenberedare?

Det är stor skillnad på dagens varmvattenberedare mot de som tillverkades för 20 år sedan. Äldre beredare har oftast bristfällig isolering vilket resulterar i stora energiförluster. Det finns alltså mycket att vinna på att byta till en ny varmvattenberedare.

 

Underhåll av din varmvattenberedare

En varmvattenberedare kräver ett visst underhåll för att hålla i många år framöver. Här följer några tips på vad du bör tänka på.

Kontrollera säkerhetsventilen några gånger per år.

Säkerhetsventilens funktion är att öppnas om trycket blir för stort i beredaren. Det är helt normalt om det kommer någon droppe från denna ibland. Eventuellt vatten från säkerhetsventilen leds förslagsvis till närmaste golvbrunn.

Kontrollera offeranoden.

I emaljerade varmvattenberedare finns en offeranod. Denna bör kontrolleras en gång per år. Vet du med dig att ni har hårt eller surt vatten så är det extra viktigt att kontrollera anoden då den förbrukas fortare om den utsätts för denna typ av vatten. Om anoden är i dåligt skick riskerar varmvattenberedaren att rosta sönder och därmed börja läcka vatten.

Töm varmvattenberedaren i ditt sommarhus vintertid

Har du ett sommarhus som ej är uppvärmt vintertid är det viktigt att komma ihåg att tömma varmvattenberedaren vintertid. Om du inte gör detta riskerar beredaren att frysa sönder vilket kan innebära vatten och frysskador i ditt hus.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Moms visas:
Produkter
Handla
Information
Trustpilot