Fråga oss gärna! 0570-194 40 eller info@billigtvvs.se

  •   Bra priser på kända märken
  •   Snabb leverans
  •   150 dagars returrätt

Vattenmätarkonsol

En vattenmätarkonsol skruvas fast i väggen och avlastar de spänningar som uppstår i rören när vattenmätaren ska bytas ut. Den gör så att mätarplatsen blir stadigare och säkrare framöver. Branschorganisationen Svenskt vatten rekommenderar att mätarplatsen är utrustad med följande tre funktioner: avstängningsventiler före och efter mätaren, ett fäste som sitter fast i väggen samt en skjutbar kopplingshylsa. Självklart hittar du godkända vattenkonsoler som uppfyller alla dessa krav hos oss.

Varumärke

Visar 11 av 11 produkter

Vilken modell väljer du?

I vårt sortiment hittar du flertalet vattenmätarkonsoler i hög kvalitet från svenska Beulco. Vi erbjuder flera alternativ, både för dig som är ute efter en modell för kallvattenmätare med fast väggavstånd och dig som söker en komplett vattenmätarkonsol där även installationssatsen ingår. Installationssatsen består av konsol, avstängningsventiler i vinkel, passbit och packningar. Materialet är mässing och rostfritt stål.

 

Vattenmätarkonsol – Montering & användningsområde

Beulco A500 har en fast koppling och en skjutbar hylsa. Det underlättar när du, eller anlitad VVS-firma, ska montera vattenmätarkonsol eftersom det blir betydligt mer stabilt. Dessutom blir det ingen påverkan på rören. De vattenmätarkonsoler du hittar hos oss används för kallvattenmätare (tappvatten). När du använder en konsol blir mätarbytet betydligt säkrare och risken för läckage och ledningar som leder ström minskar.

 

Var ska en konsol till vattenmätare sitta?

När det kommer till konsolens och vattenmätarens placering är det bra att ha med sig att den ska sitta lättillgängligt. Detta för att underlätta kontroller som görs, eller ett framtida byte. Den ska därmed inte byggas in. En felaktig placering kommer att noteras vid ett mätarbytetillfälle och tas upp i ett protokoll, vilket måste åtgärdas. Mätarbytet görs för att garantera att mätningen sker på rätt sätt och ingår i VA-taxan.

 

Tryggt köp hos BilligtVVS

Hos oss på BilligtVVS gäller alltid 150 dagars returrätt från att du har mottagit produkten. Du kan även se fram emot snabb leverans – vi skickar din beställning omgående efter att din beställning är lagd. Vårt motto är att det ska vara smidigt att handla VVS-produkter på nätet till riktigt låga priser.

 

Har du några frågor om vattenmätarkonsoler?

Har du några frågor om vattenmätarkonsoler eller önskar du vägledning innan du slår till? Då ska du inte tveka att kontakta oss, så hjälper vi dig. Vår kunniga och initierade kundservice ser fram emot din förfrågan.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Moms visas:
Produkter
Handla
Information
Trustpilot