Fråga oss gärna! 0570-194 40 eller info@billigtvvs.se

  •   Bra priser på kända märken
  •   Snabb leverans
  •   150 dagars returrätt

PRK-koppling för PEM-rör

Söker du en PRK-koppling för PEM-rör har du kommit alldeles rätt. Här finns ett brett sortiment för dig som söker efter en godkänd PRK-koppling/PEM-koppling i mässing eller plast. Om du inte är säker på vilken storlek du ska välja så finns det en storleks- och måttguide under produkterna. Där kan du också läsa mer om hur monteringen går till, när kopplingarna används och vilka material de är tillverkade i. Hoppas du hittar de kopplingar till PEM-slang som du söker hos oss.

Tryckklass

Dimension

Material

Typ

Varumärke

Visar 315 av 315 produkter

PRK

PRK är en s.k. plaströrskoppling för rörtyperna PEL, PEH och PEM. Kopplingarna har formsprutade tryckskarvar av acetalplast med UV-stabilisator. Detta medför att de är beständiga mot solljus och därmed extra tillförlitliga. Nipplarna är tillverkade i AMETAL (IMI Hydronic Engineerings avzinkningshärdiga legering). Vid underhåll kan de enkelt tas isär och monteras ihop igen. Kopplingen är typgodkänd för tappvatteninstallationer av RISE Certifiering.
 

När används PRK-kopplingar?

PRK-kopplingar används vanligtvis för att koppla samman PEM-rör och de finns i en mängd olika dimensioner och utföranden. Kopplingen används både vid permanenta installationer (exempelvis vid vattenförsörjning till bostadshus) men även vid tillfälliga lösningar såsom sommarvatten till växthus samt olika typer av bevattning och liknande ändamål.
 

Förläng ett befintligt rör

Kopplingen är enkel att demontera och gör det smidigt att förlänga ett befintligt PEM-rör, växla mellan olika dimensioner av rör, eller att med hjälp av t-kors bygga ut ett befintligt system.

En PRK-koppling kan användas både över och under jord.

 

Att tänka på vid montering

När du monterar en PRK-koppling måste rören kapas vinkelrätt och helst med rörsax. Ta bort eventuella grader innan montering. Alla gängor är rörgänga och nipplarna kan således användas som rördel.

OBS! Till PEM-rör PN 6,3 och PE 80/100-rör ska kompensationshylsa användas.
 

Certifierade produkter

Flera av våra PRK-kopplingar är SITAC-godkända. SITAC står för Swedish Institute for Technical Approval in Construction och är en certifiering som används inom anläggnings-, installations- och byggindustrin. Den är ett kvitto på att produkten är kvalitetssäkrad av en oberoende part.

 

Hitta rätt PEM-koppling

OBS! T.ex. R25 är inte detsamma som 25mm.

Millimeter (mm) används oftast för att beskriva en koppling som passar på ett rör av en viss dimension. Exempel på rörkopplingar som använder mm-mått är löddelar, pushfitpressdelar och klämringskopplingar.

Rörgänga används för att beskriva storleken på gängan på en rörkoppling. Rörgänga förkortats ofta med tum ("), R-gänga eller G-gänga. Förr var tum det absolut vanligaste måttet på en rörgänga och är till viss del det även idag men R- och G-gänga har blivit en allt vanligare benämning på senare år. Exempel på rörkopplingar med rörgänga är PRK-koppling, rördelar i mässing och aducerade delar.

 

Nedan ser du en tabell över olika rörgängor och dess mått.

G       R      Inv mm       Utv mm      Tum

⅛       6      9 mm          10 mm        ⅛”

¼       8      12 mm        13 mm        ¼”

⅜       10    15 mm        17 mm        ⅜”

½       15    19 mm        21 mm        ½”

¾       20    24 mm        26 mm        ¾”

1        25    30 mm        33 mm        1”

1 ¼    32    39 mm        42 mm        1 ¼”

1 ½    40    45 mm        48 mm        1 ½”

2        50    57 mm        60 mm        2”

R: Rörgänga

Inv mm: Invändigt mått på gängan

Utv mm: Utvändigt mått på gängan

Tum: Gammalt mått

G: Ny beteckning på gammal tum för att standarden ska vara densamma i Europa
 

Kontakta oss om en PRK-koppling

Hos oss kan du köpa en PRK-koppling eller PEM-koppling i olika former (exempelvis skarv, vinkel och T-rör). Söker du efter fler varianter/dimensioner eller undrar du något om produkterna ovan? Då är du alltid välkommen att kontakta oss, så vägleder vi dig rätt.

Hos oss på BilligtVVS är det smidigt att handla kopplingar till PEM-slang online till riktigt låga priser. Du har alltid 150 dagars returrätt och leveranserna går undan. Vi ser fram emot din order!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Moms visas:
Produkter
Handla
Information
Trustpilot