Fråga oss gärna! 0570-194 40 eller info@billigtvvs.se

  •   Bra priser på kända märken
  •   Snabb leverans
  •   150 dagars returrätt

Metallrördelar

Hos oss hittar du metallrördelar i de flesta utföranden som finns på marknaden idag. I vårt sortiment har vi samlat rörkopplingar i mässing som kan användas till bland annat tappvatten- och värmeinstallationer. Här finns in- och utvändiga rörgängor i en rad olika storlekar. Du hittar bland annat T-rör, rörnipplar, väggfästen, halvkopplingar och unionkopplingar, i mässing eller förkromad mässing. Hoppas du hittar de mässingsrördelar du söker i vårt utbud.

Varumärke

Visar 19 av 19 produkter

Rördelar i mässing

Det finns flera anledningar till att rördelar i mässing används i diverse anslutningar och installationer. Mässing är nämligen ett material med låg värmeledningsförmåga. Det är anledningen till att mässingsrördelar används för kall- och varmvattenledningar samt värmeledningsinstallationer. Mässing är ett brandsäkert, hållbart och förhållandevis billigt material som inte behöver bytas ut i första taget.

 

Vilka mässingsrördelar behöver du?

Mässingsrördelar är lämpliga för mjuka och hårda kopparrör som används i värme- och vattenledningar. Exakt vilken modell du behöver varierar självfallet, men du kan känna dig trygg med att modellerna hos oss täcker in ett brett spann. I rullistan väljer du vilken storlek du är ute efter. Vissa rörgängor finns i så mycket som i ett 30-tal olika storlekar, så här gäller det att hålla tungan rätt i mun. Önskar du se en översikt över vårt övriga utbud inom närliggande område kan du kolla in vår samlingssida för Rörkopplingar.

 

Leverans som går undan

När du lagt din beställning kan du se fram emot leverans inom kort. Metallrördelarna skickas omgående. En trygghet för dig som handlar är att du har 150 dagars returrätt på ditt köp.
 

Omvandlingstabell för rörgängor

Rörkopplingar finns i varierande storlekar och måttenheter. Notera exempelvis att R25 inte är detsamma som 25mm. Millimeter (mm) används i de flesta fall för att beskriva en koppling som passar på ett rör av en viss dimension. Exempel på rörkopplingar som använder detta mått är löddelarpushfitpressdelar och klämringskopplingar.

 

Rörgänga används för att beskriva storleken på gängan på en rörkoppling. Rörgänga förkortats ofta med tum ("), R-gänga eller G-gänga. Förr i tiden var tum det vanligaste måttet och är det till viss del det även idag. Men på senare år har R- och G-gänga blivit en allt vanligare benämning. Exempel på rörkopplingar med rörgänga är metallrördelar, prkkopplingar och aducerade delar.

 

Här följer en omvandlingstabell över olika rörgängor och dess mått.

GRInv mmUtv mmTum
69 mm10 mm⅛”
¼812 mm13 mm¼”
1015 mm17 mm⅜”
½1519 mm21 mm½”
¾2024 mm26 mm¾”
12530 mm33 mm1”
3239 mm42 mm1¼”
4045 mm48 mm1½”
25057 mm60 mm2”

 

R: Rörgänga

Inv mm: Invändigt mått på gängan

Utv mm: Utvändigt mått på gängan

Tum: Gammalt mått

G: Ny beteckning på gammal tum för att standarden ska vara densamma i Europa

 

Vägledning kring våra metallrördelar

Har du några frågor om de metallrördelar du hittar i vårt sortiment är du alltid välkommen att kontakta oss. Det gäller även om du söker efter rördelar i mässing som du inte hittar i vårt utbud, så ser vi vad vi kan göra. Välkommen med din förfrågan!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Moms visas:
Produkter
Handla
Information
Trustpilot