Fråga oss gärna! 0570-194 40 eller info@billigtvvs.se

  •   Bra priser på kända märken
  •   Snabb leverans
  •   150 dagars returrätt

Metallrördelar

Rörkopplingar i mässing används till både tappvatten och värmeinstallationer. Hos oss hittar du metallrördelar i de flesta utföranden som finns på marknaden idag. Här finns något för alla behov. Vi erbjuder såväl in- och utvändiga kopplingar, som vinklade- och T-rörsgängor. I rullistan väljer du smidigt vilken dimension du behöver. Vill du se fler modeller kan du kolla in vår huvudsida för rörkopplingar. När du beställer hos oss kan du se fram emot snabb leverans – vi skickar dina metallrördelar omgående när vi fått din beställning.

Läs mer...

Omvandlingstabell för rörgängor

Rörkopplingar finns i varierande storlekar och måttenheter. Notera exempelvis att R25 inte är detsamma som 25mm. Millimeter (mm) används i de flesta fall för att beskriva en koppling som passar på ett rör av en viss dimension. Exempel på rörkopplingar som använder detta mått är löddelar, pushfit, pressdelar och klämringskopplingar.

Rörgänga används för att beskriva storleken på gängan på en rörkoppling. Rörgänga förkortats ofta med tum ("), R-gänga eller G-gänga. Förr i tiden var tum det vanligaste måttet och är det till viss del det även idag. Men på senare år har R- och G-gänga blivit en allt vanligare benämning. Exempel på rörkopplingar med rörgänga är rördelar i mässing, prkkopplingar och aducerade delar.

 

Här följer en omvandlingstabell över olika rörgängor och dess mått.

GRInv mmUtv mmTum
69 mm10 mm⅛”
¼812 mm13 mm¼”
1015 mm17 mm⅜”
½1519 mm21 mm½”
¾2024 mm26 mm¾”
12530 mm33 mm1”
1 ¼3239 mm42 mm1 ¼”
1 ½4045 mm48 mm1 ½”
25057 mm60 mm2”

 

R: Rörgänga

Inv mm: Invändigt mått på gängan

Utv mm: Utvändigt mått på gängan

Tum: Gammalt mått

G: Ny beteckning på gammal tum för att standarden ska vara densamma i Europa

 

Köp metallrördelar tryggt på nätet

När du handlar metallrördelar hos oss på BilligtVVS har du alltid 150 dagars returrätt. Har du några frågor om produkterna eller önskar du vägledning innan du klickar hem en vara? Tveka inte på att kontakta oss, så hittar vi en lämplig lösning för dig. Välkommen med din förfrågan.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Moms visas:
Produkter
Handla
Information
Trustpilot