Fråga oss gärna! 0570-194 40 eller info@billigtvvs.se

  •   Bra priser på kända märken
  •   Snabb leverans
  •   150 dagars returrätt

Klämringskoppling

En klämringskoppling används för att sammanfoga två rör, oftast stål- eller kopparrör. Det går även bra att använda klämringskopplingar till Pex-rör om du använder dig av stödhylsor. Kopplingarna används ofta för sammankoppling av rör för värme och tappvatten. De minskar risken för vattenläckor och är väldigt användbara vid svåråtkomliga platser, där det kan vara svårt att löda rören utan att de utgör en brandrisk.

Tryckklass

Dimension

Material

Typ

Varumärke

Visar 164 av 164 produkter

Klämsringskopplingar i olika material

Hos oss kan du klicka hem klämringskopplingar i både mässingsutförande och förkromat material. Kopplingarna i mässing är det vanligaste alternativet. Den förkromade varianten används oftast i utrymmen där kopplingarna är synliga, som vid dragning på exempelvis toaletter.

 

Undvik det här

En klämkoppling får inte byggas in i väggar eller golv utan att det finns möjlighet till inspektion (exempelvis genom en lucka).

 

Klämringskoppling - vinkel, rak eller skarv?

Hos oss på BilligtVVS finns det något för alla som letar efter klämringskoppling. Vinkel, rak, skarv, T-rör… ja, listan på olika varianter kan göras lång. Dessutom kommer kopplingarna i en rad olika storlekar, i storleksspannet 8-42mm.

 

Rörkopplingars storlekar & måttenheter

Notera exempelvis att R25 är inte detsamma som 25mm.

Millimeter (mm) används vanligtvis för att beskriva en koppling som passar på ett rör av en viss dimension. Exempel på rörkopplingar som använder mm-mått är löddelarpushfit och pressdelar.

Rörgänga används för att beskriva storleken på gängan på en rörkoppling. Rörgänga förkortats ofta med tum ("), R-gänga eller G-gänga. Tidigare var tum det vanligaste måttet på en rörgänga och är till viss del det även idag, men senaste tiden har R- och G-gänga blivit en allt vanligare benämning. Exempel på rörkopplingar med rörgänga är rördelar i mässingprk-kopplingar och aducerade delar.

 

Här följer en tabell över olika rörgängor och dess mått.

G       R      Inv mm       Utv mm      Tum

⅛       6      9 mm          10 mm        ⅛”

¼       8      12 mm        13 mm        ¼”

⅜       10    15 mm        17 mm        ⅜”

½       15    19 mm        21 mm        ½”

¾       20    24 mm        26 mm        ¾”

1        25    30 mm        33 mm        1”

1 ¼    32    39 mm        42 mm        1 ¼”

1 ½    40    45 mm        48 mm        1 ½”

2        50    57 mm        60 mm        2”

R: Rörgänga

Inv mm: Invändigt mått på gängan

Utv mm: Utvändigt mått på gängan

Tum: Gammalt mått

G: Ny beteckning på gammal tum för att standarden ska vara densamma i Europa

 

Hitta rätt klämringskoppling

Om du har några frågor som rör en klämringskoppling i vårt sortiment ska du inte tveka att kontakta oss, så hjälper vi dig. Hos oss är det smidigt att beställa klämringskopplingar i hög kvalitet till låga priser. Dessutom går leveransen snabbt. Du kan känna dig trygg med att du alltid har alltid 150 dagars returrätt när du handlar av oss.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Moms visas:
Produkter
Handla
Information
Trustpilot