Fråga oss gärna! 0570-194 40 eller info@billigtvvs.se

  •   Bra priser på kända märken
  •   Snabb leverans
  •   150 dagars returrätt

Handtork

Handtorkar från Somatherm Heating & Drying


Somatherms handtorkar är främst designade och tillverkade i Europa och används främst på offentliga toaletter i miljöer som köpcentrum, hotell, flygplatser, restauranger, skolor, universitet, biografer, sportarenor, stora och små kontor, caféer, barer och nattklubbar, väntrum, teatrar med mera. Handtorkarna har en genomtänkt design, är robusta och vandalsäkra samt är såväl ekovänliga som tidseffektiva och sanitära. Med en handtork elimineras behovet av att använda pappershanddukar för att torka händerna. Pappershanddukar kräver nedhuggna träd och är mycket dyra att använda samt kräver en hel del löpande underhållsarbete. Med våra handtorkar sparar du både miljön och dina pengar.

Spänning

Handtork hygien och bakterier

Sprider handtorkar bakterier? Nej, detta är en seglivad myt då allt handlar om hur noga du tvättar dina händer. Innan du torkar dig med exempelvis en elektrisk handtork, en handduk eller pappershanddukar bör du tvätta dina händer noga med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder.

God hygien tillsammans med moderna, beröringsfria handtorkar med hepafilterteknik förhindrar spridning av bakterier och andningsdamm.

Om du endast använder en handduk när du torkar dig efter att du har tvättat händerna, så måste du byta denna i stort sett hela tiden för att kunna upprätthålla en god hygien. Om du istället använder en beröringsfri handtork så kommer du märka en markant skillnad i hantering, avfallshantering och städning. Dessutom ligger elkostnaden långt under kostnaden för handdukar och pappershanddukar. Energianvändningen för en handtork är mycket låg och därmed också koldioxidutsläppen.

Beroende på vilken modell du väljer så kan du exempelvis få en handtork tillverkad med det världsunika antibakteriella skyddet Microban som hämmar tillväxten av bakterier eller en Handtork tillverkad med patenterad SteriTouch® antimikrobiell teknologi som hämmar tillväxt av bakterier, mögel och svamp och som även förlänger produktens livstid. Som tillbehör finns även ett hepa-filter som fångar upp mikroskopiska partiklar och ser till att luften som kommer tillbaka i rummet är ren. Vi har även handtorkar med zerosmell som är en gel som neutraliserar dåliga lukter och som förbättrar toalettupplevelsen för alla besökare.
 

Handtork pris

Vad kostar en handtork? Priset för en handtork varierar beroende på hur snabb den är samt vilka övriga funktioner den har. Man brukar jämföra priset för pappershanddukar med handtorkar för att kunna förstå hur mycket man kan spara. Med en elektrisk handtork kan du spara upp till 99% jämfört med pappershanddukar. Sett över tid är kostnaden för en elektrisk handtork mycket lägre än kostnaden för att använda pappershanddukstar.

 

Handtork eller papper

Handtork eller papper, vad ska man välja? Med handtorkar kan man spara upp till 99% jämfört med pappershanddukar. Utgifterna per torkning vid användning av pappershanddukar är beroende på inköpsvillkor och papperskvalitet, men ligger ofta mellan 10–20 öre per ark och de flesta använder 2-3 ark efter ett toalettbesök.

Man kan spara stora summor pengar när man byter från pappershanddukar till handtorkar, och som om inte det vore nog, så kan man spara massvis med träd. Det finns siffror som pekar på att drygt 50 000 träd per dag behöver fällas för att ta hand om den globala konsumtionen av pappershanddukar.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Moms visas:
Produkter
Handla
Information
Trustpilot