Fråga oss gärna! 0570-194 40 eller info@billigtvvs.se

  •   Bra priser på kända märken
  •   Snabb leverans
  •   150 dagars returrätt

Spårad spånskiva

Står du inför en renovering eller nybygge och ska köpa spårad spånskiva för golvvärme? Då har du kommit alldeles rätt. Hos oss kan du köpa spårad spånskiva för 16 och 17 mm golvvärmerör till ett riktigt lågt pris. Råvaran är FSC- certifierad och härstammar från de norrländska skogarna. Det vanligaste är att montera spånskivor på träbjälklag med maxavstånd 600 mm c/c. Om du däremot har keramisk beklädnad av golvet gäller istället 300 mm c/c. Monteringen kan ske både med och utan vändskivor.

Beräkna antal spånskivor för golvvärme

Planerar du att fräsa vändningarna på egen hand? Då är det inga problem att räkna ut hur mycket material du behöver. Det enda du behöver göra är att ta ytan (i m²) och multiplicera med 0,95. Är rummet 20 m² är således behovet 20 x 0,95 = 19 skivor. Notera att minsta beställningen hos oss är 15 skivor.

 

Montering

Spånskivorna skruvas fast med spånskiveskruvar och limmas fast i sponten mot bjälklaget. Du kan köpa trälim för detta hos oss. Det är viktigt att ta bort överflödigt lim innan det torkar. Sedan är det dags att skruva skivan. Det går åt 4 skruvar på varje regel. Om det uppstår en närliggande skarv mellan samma regelpar ska den förskjutas med i alla fall 200 mm.

 

Tillbehör

Hos oss på BilligtVVS kan du komplettera ditt köp med alla tillbehör du behöver för arbetet. Du hittar exempelvis frässtål för 16/17 mm golvvärmerör, fräsmall som underlättar fräsandet av vändspår i spånskivan, trälim för spånskivorna och spånskruvar för monteringen.

 

Vägledning kring spånskivor

Om du har några frågor kring hur många spånskivor du behöver eller vilka tillbehör du ska komplettera med är du alltid välkommen att kontakta oss. Hos oss är det enkelt och smidigt att handla golvvärmeprodukter till riktigt låga priser.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Moms visas:
Produkter
Handla
Information
Trustpilot