Fråga oss gärna! 0570-194 40 eller info@billigtvvs.se

  •   Bra priser på kända märken
  •   Snabb leverans
  •   150 dagars returrätt

Vattenburen golvvärme

Vattenburen golvvärme är ett populärt och effektivt uppvärmningssätt som värmer skönt mot fötterna. Vattnet drivs runt genom slingor i golvet, som fördelar värmen på ett väldigt trivsamt sätt.

Hos oss hittar du ett stort antal produkter från vårt eget varumärke Bevisab samt ett urval av Europas största producenter. Tack vare nära samarbeten med marknadsledande leverantörer kan vi erbjuda vattenburna golvvärmesystem till låga priser. Välj det område du är intresserad av bland kategorierna nedan.

Läs mer...

Varumärke

Populära produkter i underkategorierna

Vattenburet golvvärmesystem med lång livslängd 

Du kan installera ett vattenburet golvvärmesystem oavsett vilken värmekälla du har just nu. Initialt är kostnaden oftast lite högre än elburen golvvärme, men eftersom driftkostnaden är lägre är det en bra investering på sikt. Det gäller framför allt om du har många kvadratmeter att täcka eller står inför en större renovering eller ett nybygge.

Få mer kött på benen om kostnaden på vår sida som går igenom Vattenburen golvvärme-pris.

Som en extra trygghet erbjuder vi dig upp till 150 dagars returrätt på våra produkter. Returrätten gäller för hela sortimentet, förutsatt att varan är oanvänd och returneras i originalförpackningen.

Att lägga vattenburen golvvärme ökar komforten

Känslan att gå på ett golv som är uppvärmt är underbar. Förutom att ge hög komfort så är det ett effektivt uppvärmningssätt. Eftersom hela golvytan blir uppvärmd kan du sänka framledningstemperaturen från värmepumpen, jämfört med om samma yta skulle värmas upp utav radiatorer.

Detta uppvärmningssätt frigör även golvyta och gör varje kvadratmeter användbar. Många förknippar vattenburen golvvärme med badrumsgolv, men faktum är att det går utmärkt att värma upp fler rum (exempelvis hallen, vardagsrummet eller tvättstugan).

Trådlöst och självjusterande regleringssystem

Med vår trådlösa golvvärmereglering Alpha IP får du en framtidssäkrad värmestyrning som sprider behaglig värme i alla rum du önskar.

Systemet lär sig hur snabbt ditt rum reagerar på golvvärmen och minimerar temperatursvängningar. Funktionen ger dig energibesparingar på upp till hela 20%! Systemet kan enkelt styras via en gratis app i din smartphone.

Lär dig mer om trådlös golvvärmereglering!

Installation

Du kan gjuta in golvvärmerören i en platta, använda spårade spånskivor eller lägga golvvärmen direkt på bjälklaget.

Att tänka på vid installation:

  • Rekommendationen är att ha minst en slinga per rum. Annars försvinner möjligheten att reglera rumstemperaturen individuellt i de rum man slår ihop på en slinga.

  • Golvvärmeslingor bör helst inte överstiga 80-90m per slinga. Detta då längre slingor kan ge dåligt med värme i golvet. Dela därför upp värmeytan i flera slingor.

  • Avståndet mellan slingorna är cc 200mm vid 16/17mm golvvärmerör och cc 300mm vid 20mm golvvärmerör. I vissa byggnationer har man inte fullvärme, exempelvis verkstadslokaler och lagerhallar. Där kan man öka avståndet på slingorna ytterligare.

  • Tänk på att isolera nedåt så att inte värmen värmer marken under huset, vilket kan medföra problem med fuktvandring. Boverket rekommenderar minst 250mm isolering.

  • För att få optimal komfort rekommenderar vi att du kompletterar golvvärmen med rumstermostater. Vi har både trådbundna och trådlösa system, med eller utan app-styrning. Kolla även in vår sida för golvvärmeprodukter.

Så går du till väga

Våra tekniker hjälper dig med allt från teknikfrågor till lägg-ritning med flödesberäkning för vattenburen golvvärme både före, under och efter installationen.

Använd gärna vårt formulär för att få en gratis golvvärmeoffert!

I offerten anger du bland annat antal rum, rumsstorlek och önskat förläggningssätt så återkommer inom 24 timmar.

Alla vattenburna golvvärmepaket levereras hem till dig och som en extra trygghet erbjuder vi dig upp till 150 dagars returrätt på våra produkter.

Vägledning kring golvvärmesystem

Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta ett golvvärmesystem med tillhörande produkter som passar dina behov. Välkommen med din förfrågan.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Moms visas:
Produkter
Handla
Information
Trustpilot