Fråga oss gärna! 0570-194 40 eller info@billigtvvs.se

  •   Bra priser på kända märken
  •   Snabb leverans
  •   150 dagars returrätt

Varmvattenberedare

Hos oss hittar du hållbara och billiga varmvattenberedare som används för uppvärmning av tappvatten till bad, dusch och tvätt. När du ska köpa varmvattenberedare kan du välja mellan förrådsberedare och genomströmningsberedare. En förrådsmodell är eluppvärmd och värmer upp vattnet med hjälp av en elpatron i vattenbehållaren. Vattenbehållaren i förrådsmodellerna finns i olika storlekar beroende på hur mycket vatten som hushållet gör av med. En genomströmningsvärmare värmer kallvatten till tappvarmvatten under tiden som vattnet tappas upp, och är således ganska effektkrävande.

Antal liter

Varumärke

Visar 19 av 19 produkter

Köpa varmvattenberedare i rätt storlek

Våra beredare finns i flera olika storlekar och det är också det första du behöver ta ställning till när du ska köpa varmvattenberedare. En förrådsberedare på 200 liter brukar räcka till en familj på 4 personer med dusch eller ett mindre badkar. Storleken 30–50 liter lämpar sig för sommarstugor, och med 50 liter kan man ta en snabbdusch.

 

Är det värt att byta ut befintlig beredare?

Det är stor skillnad på dagens varmvattenberedare jämfört med de som tillverkades för 20 år sedan. Äldre beredare har oftast bristfällig isolering vilket resulterar i stora energiförluster. Det finns alltså mycket att vinna på att byta till en ny varmvattenberedare.

 

Varmvattenberedare – Reservdelar

Om du söker efter reservdelar till varmvattenberedare kan vi erbjuda ett antal olika alternativ. I vårt sortiment hittar du exempelvis en termostat, en offeranod i två utföranden, en benställning för beredare i storleksklassen 50–200 liter och elpatroner med mera.

 

Underhåll

En varmvattenberedare kräver ett visst underhåll för att hålla i många år framöver. Här följer några tips på vad som är bra att tänka på.

 

Kontrollera säkerhetsventilen några gånger per år.

Säkerhetsventilens funktion är att öppnas om trycket blir för stort i beredaren. Det är helt normalt om det kommer någon droppe från denna ibland. Eventuellt vatten från säkerhetsventilen leds förslagsvis till närmaste golvbrunn.


Kontrollera offeranoden.

I emaljerade varmvattenberedare finns en offeranod. Denna bör kontrolleras en gång per år. Vet du med dig att ni har hårt eller surt vatten så är det extra viktigt att kontrollera anoden då den förbrukas fortare om den utsätts för denna typ av vatten. Om anoden är i dåligt skick riskerar varmvattenberedaren att rosta sönder och därmed börja läcka vatten.


Töm varmvattenberedaren i ditt sommarhus vintertid

Har du ett sommarhus som ej är uppvärmt vintertid är det viktigt att komma ihåg att tömma varmvattenberedaren vintertid. Om du inte gör detta riskerar beredaren att frysa sönder vilket kan innebära vatten och frysskador i ditt hus.

 

Billiga varmvattenberedare online

Vi på BilligtVVS finns alltid tillgängliga för att vägleda dig rätt. Det gäller inte minst när du kollar runt efter att beställa hem billiga varmvattenberedare online. Du kan alltid slå oss en signal på 0570-194 40 eller mejla info@billigtvvs.se så svarar vi så fort vi kan. Hos oss gäller alltid snabba leveranser och 150 dagars returrätt. Välkommen att handla välkända varumärken till riktigt låga priser!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Moms visas:
Produkter
Handla
Information
Trustpilot