Fråga oss gärna! 0570-194 40 eller info@billigtvvs.se

  •   Bra priser på kända märken
  •   Snabb leverans
  •   150 dagars returrätt

Vattenburen golvvärme

Hos oss köper du allt du behöver för vattenburen golvvärme – det populära och effektiva uppvärmningssättet som värmer skönt mot fötterna. Vattnet drivs runt genom slingor i golvet, som fördelar värmen på ett väldigt trivsamt sätt.

Hos oss hittar du ett stort antal produkter från vårt eget varumärke Bevisab samt ett urval av Europas största producenter. Tack vare nära samarbeten med marknadsledande leverantörer kan vi erbjuda vattenburna golvvärmesystem till låga priser. Välj det område du är intresserad av bland kategorierna nedan.

Vill du ha en offert? 

 

Vattenburet golvvärmesystem är en bra investering

 

Du kan installera ett vattenburet golvvärmesystem oavsett vilken värmekälla du har just nu. Initialt är kostnaden oftast lite högre än det elburna alternativet, men eftersom driftkostnaden är lägre är det en bra investering på sikt. Det gäller framför allt om du har många kvadratmeter att täcka eller står inför en större renovering eller ett nybygge. Få mer kött på benen om kostnaden på vår sida som går igenom just Vattenburen golvvärme-pris. Andra fördelar är att värmen sprids jämt i huset eftersom golvet fungerar som ett stort element och att uppvärmningen ger ett bättre inomhusklimat än elvärme.

Som en extra trygghet erbjuder vi dig upp till 150 dagars returrätt på våra produkter. Returrätten gäller för hela sortimentet, förutsatt att varan är oanvänd och returneras i originalförpackningen.

 

Att lägga vattenburen golvvärme ökar komforten

Känslan att gå på ett golv som är uppvärmt är underbar. Förutom att ge hög komfort så är det ett effektivt uppvärmningssätt. Eftersom hela golvytan blir uppvärmd kan du sänka framledningstemperaturen från värmepumpen, jämfört med om samma yta skulle värmas upp utav radiatorer.

Detta uppvärmningssätt frigör även golvyta och gör varje kvadratmeter användbar. Många förknippar vattenburen värme med enbart badrumsgolv, men faktum är att det går utmärkt att värma upp fler rum (exempelvis hallen, vardagsrummet eller tvättstugan).

 

Trådlöst och självjusterande regleringssystem

Med vår trådlösa reglering Alpha IP får du en framtidssäkrad värmestyrning som sprider behaglig värme i alla rum du önskar. Systemet lär sig hur snabbt ditt rum reagerar på värmen och minimerar temperatursvängningar. Funktionen ger dig energibesparingar på upp till hela 20%! Systemet kan enkelt styras via en gratis app i din smartphone.

Lär dig mer om trådlös golvvärmereglering!

 

Installation

Du kan gjuta in rören i en platta, använda spårade spånskivor eller lägga golvvärmen direkt på bjälklaget.

Att tänka på vid installation:

  • Avståndet mellan slingorna är cc 200mm vid 16/17mm rör och cc 300mm vid 20mm rör. I vissa byggnationer har man inte fullvärme, exempelvis verkstadslokaler och lagerhallar. Där kan man öka avståndet på slingorna ytterligare.
     
  • Tänk på att isolera nedåt så att inte värmen värmer marken under huset, vilket kan

    medföra problem med fuktvandring. Boverket rekommenderar minst 250mm isolering.

  • För att få optimal komfort rekommenderar vi att du kompletterar ditt värmesystem med rumstermostater. Vi har både trådbundna och trådlösa system, med eller utan app-styrning. Kolla även in vår sida för golvvärmeprodukter.

 

Så går du till väga

Våra tekniker hjälper dig med allt från teknikfrågor till lägg-ritning med flödesberäkning både före, under och efter installationen.

Använd gärna vårt formulär för att få en gratis golvvärmeoffert!

I offerten anger du bland annat antal rum, rumsstorlek och önskat förläggningssätt så återkommer inom 24 timmar.

Alla vattenburna golvvärmepaket levereras hem till dig och som en extra trygghet erbjuder vi dig upp till 150 dagars returrätt på våra produkter.

 

Vägledning kring golvvärmesystem

Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta ett golvvärmesystem med tillhörande produkter som passar dina behov. Välkommen med din förfrågan.

 

Hur drivs vattenburen golvvärme?

I Vattenburen golvvärme drivs varmt vatten runt i slingor av golvvärmerör i golvet. Slingorna fördelar värmen på ett väldigt behagligt sätt. Du kan gjuta in slingorna i en platta, använda spårade spånskivor eller lägga golvvärmen direkt på bjälklaget. Värmen sprids jämt i huset eftersom golvet fungerar som ett stort element. Uppvärmningen ger ett bättre inomhusklimat än elvärme. Uppvärmningssättet frigör även golvyta och gör varje kvadratmeter användbar.

 

Är det dyrt med vattenburen golvvärme?

Kostnaden varierar beroende på antal rum, rumsstorlek och önskat förläggningssätt. Generellt sett kan man säga att kostnaden vanligtvis är högre för vattenburen golvvärme initialt jämfört med elburen golvvärme, men eftersom driftkostnaden är lägre är det en bra investering på sikt. I vårt exempel är materialkostnaden för vattenburen golvvärme 660 kr/ m². Ser vi till driftkostnad för elburen golvvärme kan vi göra ett enkelt räkneexempel för att få ut en ungefärlig kostnad per år. Säg att du har ett bundet elavtal på 150 öre kWh. Du vill värma upp ett badrum på 8 m² med ett effektbehov på 170 kWh per m² och år. I det fallet blir kostnaden 8 m² * 170 kWh * 150 öre/kWh = 2040 kr/år. Driftkostnaden för vattenburen golvvärme brukar vara lägre än så. Hos oss kan du få en gratis golvvärme-offert inom 24 timmar.

 

Vattenburen golvvärme badrum – hur?

Du kan utföra vissa installationsmoment själv men det är superviktigt att inkopplingen mot det befintliga värmesystemet utförs av en fackman som är auktoriserad enligt Säker vatten. Det är viktigt att följa leverantörens instruktioner till punkt och pricka, annars kan systemet skadas. Golvvärmesystemet ska placeras under tätskiktet. Detta tätskikt ska monteras minst 12 mm över slingorna, oavsett om slingorna är vattenburna eller elburna. Dokumentera gärna installationen och slingornas placering, det underlättar om du exempelvis vill montera en toalett längre fram eller om golvvärmesystemet slutar fungera. Rekommendationen är att kontakta en VVS-installatör för installationen. Du kan även ta hjälp av golvvärmefabrikanten som ofta erbjuder hjälp med golvvärmeritning och dimensionering. Vi på BilligtVVS erbjuder en gratis golvvärme-offert.

 

Hur mycket el drar vattenburen golvvärme?

Vanligtvis förbrukar vattenburen golvvärme i genomsnitt mellan 150 till 300 kWh per kvadratmeter årligen. Siffran kan dock variera utifrån storleken på rummet (det s.k. golvvärmeomfånget), värmesystemets effektivitet, vilken rumstemperatur du önskar och vilket golvvärmesystem du har hemma. Andra faktorer som påverkar är isolering i rummet, typ av fönster, markplan eller övervåning, söder eller norrläge. Generellt sett är vattenburen golvvärme ett mer energieffektivt alternativ än andra uppvärmningsmetoder. Systemet kräver först en del energi för att värma upp vattnet till önskad temperatur, men sedan fortsätter systemet att hålla värmen medan vattnet cirkulerar genom rören.

 

Hur lägger man vattenburen golvvärme?

Det finns flera olika alternativ. Du kan antingen gjuta in rören i en platta, använda spårade spånskivor eller lägga golvvärmen direkt på bjälklaget. Avståndet mellan slingorna ska vara cc 200mm vid 16/17mm rör och cc 300mm vid 20mm rör. Tänk på att isolera nedåt så att inte värmen värmer marken under huset, vilket kan medföra problem med fuktvandring. Boverket rekommenderar minst 250mm isolering. Vår rekommendation är att komplettera ditt värmesystem med rumstermostater. Idag finns det digitala varianter som du kan styra via en app. Då kan du smidigt styra uppvärmningen via mobilen.

 

Vad kostar golvvärme per kvm?

Vi har gjort ett räkneexempel där vattenburen golvvärme kostar ca 660 kr/kvm för materialkostnaden. Det är en fingervisning om kostnaden, som dock varierar beroende på faktorer som förläggningssätt, rumsstorlek, rumstemperatur, isolering, söder- eller norrläge m.m. Läs mer i vår artikel som visar hur vi kom fram till detta vattenburen golvvärme-pris. Vi kan även kolla på driftkostnaden/år. Det här exemplet gäller elektrisk golvvärme. Vi utgår från en elkostnad på 150 öre per kilowattimme (kWh). I ett badrum på 8 m² finns elektrisk golvvärme med ett årligt energibehov på 170 kWh per kvadratmeter. Årskostnaden blir då 8 m² * 170 kWh * 150 öre per kWh = 2 040 SEK per år. Dividerar vi det med antalet m² (8) får vi en årskostnad på 255 kr/kvm.

 

Hur vet man om man har vattenburen golvvärme?

Det finns flera sätt att avgöra om man har vattenburen golvvärme. Du kan alltid kolla husets dokumentation om det finns någon. Om huset är nybyggt eller om golvvärmen installerats nyligen finns det i regel dokumentation som beskriver vilken typ av uppvärmning som är installerat. Om det finns radiatorer i huset kan det vara en indikation på att det inte finns vattenburen golvvärme. Detta då uppvärmningssättet ofta ersätter traditionella radiatorer – men det är ingen garanti att det är på det viset. Sist men inte minst så kan termostaten ge en ledtråd. En termostat för vattenburen golvvärme ser oftast annorlunda ut än en termostat för radiatorer eller luftburen värme.

 

Hur länge håller golvvärme?

Om värmekablar och termostater är korrekt installerade brukar man uppskatta att elektrisk golvvärme håller i minst 20 till 30 år. För vattenburna system är livslängden ofta ännu längre. Vissa tillverkare erbjuder så mycket som 20 års garanti på sina produkter.

 

Hur mycket flytspackel över vattenburen golvvärme?

För vattenburen golvvärme är flyspackelnivån 15 mm ovan slingorna alternativt minst 30 mm flytspackel. Sedan får du räkna ut hur mycket ditt armeringsnät och slingorna bygger, eventuell fallbyggnad och sen då själva flytspacklet. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och rekommendationer när man använder flytspackel över vattenburen golvvärme, eftersom felaktig användning eller applicering kan skada uppvärmningssystemet eller ge sämre effektivitet. Det är också viktigt att se till att golvet är helt torrt och rent innan man applicerar flytspackel, och att man har tillräckligt med ventilation i rummet under och efter appliceringen av flytspacklet.

 

Hur mycket bygger golvvärme?

De flesta golvvärmesystem på bjälklag bygger mellan 5–22 mm i golvnivå. Generellt sett har elektrisk golvvärme lägre bygghöjd än vattenburen golvvärme. Elektrisk golvvärme har värmekablarna eller värmemattorna direkt under golvet, vilket innebär att de inte kräver mycket extra utrymme. Kablarnas eller mattornas tjocklek varierar men är oftast mellan 2 och 6 millimeter. För vattenburen golvvärme är rören vanligtvis 16–20 millimeter i diameter. Installationshöjden är vanligtvis mellan 2 och 5 centimeter.

 

Är vattenburen golvvärme bra?

Ja, förutom att ge hög komfort så är det ett effektivt uppvärmningssätt. Eftersom hela golvytan blir uppvärmd kan du sänka framledningstemperaturen från värmepumpen, jämfört med om samma yta skulle värmas upp utav radiatorer. Driftkostnaden är lägre är elburen golvvärme så det är en bra investering på sikt. Värmen sprids jämt i huset och uppvärmningen ger ett bättre inomhusklimat än elvärme.

 

Kan vattenburen golvvärme frysa?

Ja, vattenburen golvvärme kan frysa om temperaturen sjunker tillräckligt lågt och systemet inte är korrekt installerat eller isolerat. När vattnet i systemet fryser expanderar det och kan orsaka skador på rören, vilket kan leda till att systemet inte fungerar som det ska. För att förhindra att vattenburen golvvärme fryser är det viktigt att se till att systemet är installerat enligt tillverkarens instruktioner och att rören är ordentligt isolerade. Dessutom kan det vara en bra idé att använda en termostat som kan mäta temperaturen på golvytan och justera värmen automatiskt.

 

Vad behövs för vattenburen golvvärme?

Vilka produkter du behöver för att installera vattenburen golvvärme beror på vilket förläggningssätt du väljer. Du kan gjuta in rören i en platta, använda spårade spånskivor eller lägga golvvärmen direkt på bjälklaget. Beroende på tillvägagångssätt kommer du exempelvis behöva golvvärmeslang, spårade spånskivor, EPS-skivor, golvvärmeplåtar, rörböjningsstöd, golvvärmefördelare, golvvärmeshuntar och ställdon. Det smidigaste sättet om du vill köpa ”allt i ett” är att välja ett av våra specifikt framtagna golvvärmepaket.

 

Hur lång tid tar det för vattenburen golvvärme att bli varm?

"Svaret på frågan 'Hur lång tid tar det för vattenburen golvvärme att bli varm?' beror på flera faktorer. Uppvärmningstiden varierar beroende på vilket typ av golvvärme som används och på vilket djup golvvärmeröret är installerat i golvet. Generellt sett tar det bara några minuter för vattenburen golvvärme att nå önskad temperatur och erbjuda en behaglig och jämn uppvärmning. Vattenburen golvvärme använder vatten som energibärare för att effektivt sprida värmen genom golvet och skapa en bekväm boendemiljö med minskade luftföroreningar.

 

Är vattenburen golvvärme ett slutet system?

Ja, vattenburen golvvärme är ett slutet system. Det fungerar genom att cirkulera uppvärmt vatten genom ett slutet rörsystem. Denna metod för uppvärmning är effektiv och säker, vilket gör den till ett populärt val för att värma upp hus och fastigheter.

 

 

Läs mer
Stäng

Bygghöjd

Dimension

Fördelare

Längd

Material

Spänning

Typ

Varumärke

Visar 1 av 1 produkter

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Moms visas:
Produkter
Handla
Information
Trustpilot