Fråga oss gärna! 0570-194 40 eller info@billigtvvs.se

  •   Bra priser på kända märken
  •   Snabb leverans
  •   150 dagars returrätt

Golvvärmeshuntar

En golvvärmeshunt används för att sänka temperaturen och reglera flödet innan den skickas vidare till golvvärmesystemet. Om du har ett radiatorsystem placeras en shunt för golvvärme precis innan golvvärmen. Denna åtgärd görs för att skydda golvvärmesystemen som jobbar på lägre temperaturer än exempelvis radiatorer. Maximalt antal grader är oftast runt 55 grader. Det är alltid bra att dubbelkolla med golvleverantören om vilken temperatur som golvet klarar av. Hos oss på BilligtVVS kan du hitta en golvvärme-shunt i olika utföranden, beroende på vad du är ute efter.

När behöver du en golvvärmeshunt?

Har du endast golvvärme i hushållet så behövs oftast ingen extra shuntning. Det räcker då med befintlig shunt på exempelvis värmepumpen eller vedpannan. Har du istället fjärrvärme bör du kontrollera om det går att shunta ner temperaturen. I annat fall rekommenderas en shunt.

 

För dig med stort hushåll

Har du ett mycket stort hushåll kan du placera en cirkulationspump eller shunt på exempelvis övervåningen innan golvvärmefördelaren. Fördelen med en golvvärmeshunt är att du enkelt kan montera den direkt på fördelaren och du får en snygg lösning.

 

Vilken shunt för golvvärme passar dig?

Det är viktigt att tänka över vilket behov du har innan du bestämmer dig för en specifik shunt för golvvärme. Vår minishunt är framtagen för 1–3 slingor. Den är till för dig som vill installera golvvärme i ett, eller flera, rum som har en vattenburen radiator. Det finns möjlighet att utöka med en slinga, i så fall är det vårt utbyggnadskit för minishunt som gäller.

Vi kan även erbjuda en komplett tryckstyrd golvvärmeshunt för hela 200 m2. Vad menas då med tryckstyrd? Jo, den är endast igång när behovet finns. Det gör att denna shunt är ett väldigt energisnålt alternativ. Säkerhetsbrytare ingår vid köp.

Söker du en modell som kan ta vid och ge värme när övriga värmesystemet är stängt är en el-shunt en bra idé. Den fungerar precis som vanligt under större delen av tiden men kan alltså skifta läge och värma upp vatten med hjälp av ett inbyggt värmeelement om det krävs. En bra och flexibel lösning för utrymmen upp till 36 m2.

 

Hitta rätt golvvärme-shunt

Vi finns alltid till hands för dig som önskar vägledning kring valet av golvvärme-shunt. Vår kundservice vägleder dig rätt om du har några frågor om shuntarna i vårt sortiment. Hos oss handlar du kvalitetsmärken till låga priser. Dessutom får du 150 dagars returrätt på ditt köp.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Moms visas:
Produkter
Handla
Information
Trustpilot