Fråga oss gärna! 0570-194 40 eller info@billigtvvs.se

  •   Bra priser på kända märken
  •   Snabb leverans
  •   150 dagars returrätt
Populära taggar
Arkiv

Djupvattenpump - Vilken pump ska jag välja till borrad brunn?

Har du en borrad brunn så är det numer standard att välja en s.k dränkpump som oftas benämns som en djupvattenpump.Denna pump sänks ner i borrhålet till önskat djup, och pumpar därifrån upp vattnet genom en pem-slang till bostadshuset. Hur fungerar en djupvattenpump? En djupvattenpump är en pump som är avsedd att sänkas ner i borrhålet till önskat djup. Pumpen är försedd med elkabel och i toppen har den en anslutning för PEM-slang som sedan leder vatt…

Golvvärme EL - Hur fungerar elektrisk golvvärme?

Ett elektrisk golvvärmesystem är den vanligaste typen av värmegolv. Det går relativt snabbt och enkelt att installera, samt är ofta billigare i inköp än vattenburen golvvärme.Tekniken bygger på att en värmekabel, driven av direktverkande el, fästs i golvytan och sedan spacklas in i ett tunt lager med flytspackel ( minst 15 mm ovanför värmekabeln ). Ovanpå denna yta läggs sedan golvet. Det går även bra att gjuta in värmekabeln i betong.För att elek…

Golvvärme i badrum

Vid renovering av badrum är det många som väljer att installera golvvärme. Känslan av att gå barfota på ett varmt klinkergolv är underbar och höjer komforten i ditt hem. Vilken golvvärme ska du välja till ditt badrum?Det finns många olika varianter utav golvvärme som lämpar sig för att installeras i ett badrum.Det vanligaste förläggningssättet när det gäller vattenburen golvvärme är att man gjuter in golvvärmeslangen i betong.…

Förläng livslängden på din värmepump med ett magnetfilter!

Uppvärmning samt tillverkning av varmvatten är de mest energislukande processerna i ett hem. Förr räckte det i många fall att installera en värmepump för att sänka sin elräkning såpass mycket att många inte behövde bry sig om hur mycket energi som förbrukades av övriga apparater och maskiner i hemmet. Nu när elpriserna vid vissa tillfällen har tiodubblats så är varje kW man kan sänka värd mycket.Just därför kan det vara bra att se t…

Kostnad för vattenburen golvvärme?

När man går i tankarna att installera vattenburen golvvärme i sitt hus så dyker ganska snart frågan upp om hur mycket totalkostnaden blir för arbete och material. Arbetskostnaden är svår att ge ett exakt pris på då det beror på ditt hus förutsättningar samt hur mycket av arbetet som du väljer att utföra själv.Vi kommer därför i detta blogginlägg att fokusera på materialkostnaden. Huset som vi tagit som ett exempel är en normalstor en…

Hur gjuter man in golvvärme i en betongplatta?

Vid ingjutning av golvvärmeslang i betong/flytspackel sprids värmen jämnt över ytan. Rören får inte ligga för djupt då det är risk att systemet blir svårt att reglera, och inte för grunt då det finns risk för varma och kalla zoner. Ett djup på mellan 30 och 100 mm från rörets översida fungerar i de flesta fall.Så fäster du golvvärmeslangenGolvvärmeslangen fästs i rörhållarskenor som hålls fast av små hullin…

Hur monterar man golvvärme i glespanel?

Det finns många olika varianter av förläggningssätt när man skall installera golvvärme. Att skruva fast glespanel ovanpå bjälklaget och sedan montera golvvärmeplåtar i spåren mellan glespanelen är en relativt vanlig metod.Glespanelen, förslagsvis 28 x 120 mm, skruvas alltså tvärs över bjälklaget med ett avstånd på ca: 30 mm mellan varje bräda. Värmefördelningsplåten fälls sedan ned i mellanrummet (Vid detta förl&a…

Kan jag montera golvvärmen direkt på bjälklaget?

Visst kan du det! Till detta använder du en s.k. dubbelplåt för 20mm slang. Storleken på plåten är 1150 x 590 mm och avsedd för träbjälklag med c/c 600mm. Plåten har två spår för 20 mm rör (c/c 300 mm).Innan du monterar plåtarna är det att se till att bjälklagsisoleringen fyller upp hela bjälklagsfacket. Lägg sedan plåtarna i bjälklaget med ett inbördes avstånd om ca: 10-100 mm. Kontrollera att plåtarna buktar upp&ar…

Golvvärmesystem med spårade spånskivor och värmespridningsplåtar

Har du ett välisolerat golvbjälklag på maximalt c/c 600 mm är ett golvvärmesystem med spårade spånskivor och värmespridningsplåtar ett perfekt val.Spånskivorna är 1820 x 620 x 22 mm och är gjorda för 16 och 17 mm golvvärmerör. De kan användas både vid renovering och nybyggen. Skivorna monteras med långsidorna vinkelrätt mot träbjälklaget. Skall du lägga klinker som ytskikt bör c/c-måttet på bjälklaget ej &ou…

Är mitt hus redo för golvvärme?

Vid husrenoveringar är det vanligt att man vill byta ut sina vattenburna radiatorer och installera golvvärme. Tanken av att vandra runt på uppvärmda golv är underbar, men det innan man beslutar sig för att byta ut radiatorerna och installera ett golvvärmesystem är det viktigt att se över husgrunden så att den är tillräckligt isolerad.Vid bristfällig isolering ökar energiförbrukningen och det finns risk för fuktvandring som kan medföra fuktskador i husgrunden.…

Premiär för vår blogg!

Äntligen är vi igång!I denna blogg kommer du få tips om nya produkter, idéer, rekommendationer, fördelar & nackdelar med olika produkter, lösningar på olika vvs-relaterade problem samt inblick i vårt arbete här på Billigtvvs.se.Nu när hösten och vintern är i antågande vilket innebär lägre utomhustemperaturer, har vi valt att fokusera våra första inlägg på uppvärmning, såsom vattenburen golvvärme, radiatorer och…

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Moms visas:
Produkter
Handla
Information
Trustpilot