Fråga oss gärna! 0570-194 40 eller info@billigtvvs.se

  •   Bra priser på kända märken
  •   Snabb leverans
  •   150 dagars returrätt

Hur gjuter man in golvvärme i en betongplatta?

Vid ingjutning av golvvärmeslang i betong/flytspackel sprids värmen jämnt över ytan. Rören får inte ligga för djupt då det är risk att systemet blir svårt att reglera, och inte för grunt då det finns risk för varma och kalla zoner. Ett djup på mellan 30 och 100 mm från rörets översida fungerar i de flesta fall.

Så fäster du golvvärmeslangen

Golvvärmeslangen fästs i rörhållarskenor som hålls fast av små hullingar i frigoliten. Vid vändningar används fästmärlor. Där slangen skall vinklas upp mot fördelaren är det praktiskt att använda rörböjningsstöd som håller röret på plats i rätt vinkel mot fördelaren.

Det fungerar även fint att fästa golvvärmeröret i armeringen med hjälp av najtråd eller buntband. Gör du på detta sätt skall golvvärmerören fästas ovanpå armeringen.

C/c-mått vid ingjutning av golvvärme

C/c-måttet som golvvärmeslangen skall förläggas på bestäms av vilken dimension golvvärmeslangen har, men en annan påverkande faktor är om rummet som golvvärmen skall värma behöver fullvärme eller inte. Normalt används ett c/c-mått på 200 mm vid 17 mm golvvärmeslang, för 20 mm slang ökas måttet till 300 mm.

I verkstadslokaler, garage m.m. med en önskad innetemperatur på 10-15 grader kan man öka c/c-måttet på golvvärmeslangen och därmed täcker en slinga en större golvyta vilket i sin tur innebär att det går åt mindre med golvvärmeslang.

Lycka till!

Billigtvvs.se

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Moms visas:
Produkter
Handla
Information
Trustpilot